Lezingen

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS...

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...

Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen...

Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de voedingsindustrie

Interview: Carolyn Steel over noodzakelijke transitie van de...

DE WEEK VAN VMT - "De wereld is gevormd door voedsel. Door voedsel niet te waarderen, leidt de huidige leefstijl tot negatieve bijwerkingen voor de...

Podcast: Wereldwijde trends in plantaardige producten

Podcast: Wereldwijde trends in plantaardige producten

DE WEEK VAN VMT - Een geheel of gedeeltelijk plantaardig eetpatroon wordt steeds populairder, zeker in West-Europa. Hoe zit het met andere landen?...

Podcast: Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020 TastyBasics

Podcast: Winnaar Jaarprijs Goede Voeding 2020 TastyBasics

DE WEEK VAN VMT - Het Drentse bedrijf TastyBasics heeft dit jaar de Jaarprijs Goede Voeding 2020 gewonnen. De muesli van noten en pitten werd door de...

Podcast: 'Corona laat zien dat food startups in korte tijd heel creatief werden'

Podcast: 'Corona laat zien dat food startups in korte tijd heel...

DE WEEK VAN VMT - Wat is nu de meerwaarde van veerkrachtige startups? En hoe moet deze veerkracht behouden blijven bij een samenwerking met grote...